Desanke Maksimović bb – TC Bingo , Brčko
+387 66 515 651

Suvišno u ormaru – neophodno mom drugaru

Butik American Style & Beauty sa početkom jeseni pokreće novu  humanitarnu kampanju pod nazivom “Suvišno u ormaru –  neophodno mom drugaru”. Cilj nam je da probudimo empatiju I solidarnost kod naših klijenata, posebno onih mlađih, prema djeci kojima je potrebna pomoć.

Kao društveno odgovorna firma, odlučili smo da ovog puta, naše aktivnosti usmjerimo ka korisnicima Tuzlanska “AMICA” – Kuća za mlade “Prijateljstvo” Brčko. Pozvaćemo naše klijente da nam doniraju gardarobu za djecu školskog I predškolskog uzrasta a za uzvrat ćemo ih nagraditi popustom na našu novu kolekciju”, rekla je vlasnica butika American Style & Beauty I idejni tvorac ove akcije, gospođa Jadranka Stojanović.

Uslov je da garderoba bude čista I neoštećena, kako bi djeca, korisnici centra Amica, njih  oko šezdesetak,  dobili adekvatnu robu za jesen I zimu. Sa druge strane, želimo afirmisati roditelje I mališane, da zajedno prečiste svoje ormare I doniraju stvari koje im nisu potrebne” istakla je Stojanovićeva.

Takođe u cijeloj priči, mi nećemo ostati samo posrednici, nego ćemo I učestvovati našim donacijama. Lično sam obišla Kuću prijateljstva Amica I uvjerila se u kvalitet njihovog rada I  stepen humanosti. Almedina, Alma I Emina, djevojke koje rade sa tom djecom su krečile objekat u trenutku moje posjete, I to da bi uštedjele novac za užinu mališanima. Odlučila sam da doniram hranu I slatkiše toj djeci za mjesec dana. Takođe, naša firma će kupiti I četiri instrumenta za potrebe muzičke sekcije koju vodi gospođa Emina Osmić Hajdarević”.

Akcija će trajati od 15.09. do 10.10. kada ćemo ponovo posjetiti Amicu I odnijeti im Vaše I naše donacije.

O organizaciji  Tuzlanska “AMICA” – Kuća za mlade “Prijateljstvo” Brčko

Kuća prijateljstva Amica u Brčkom postoji od 1999. godine. Aktivno rade na neformalnom obrazovoanju I psiho-socijalnoj pomoći najugroženijim marginalizovanim grupama stanovništva, odnosno djece. Trenutno njihov dnevni centar posjećuje oko šezdesetoro djece školskog I predškolskog uzrasta. Neki od njih uopšte ne pohađaju školu, te sa volonterima Amice usvajaju osnovna znanja, pisanja, čitanja I sabiranja. Za djecu koja pohađaju školu, organizuju radionice u kojima im pomažu da savladaju školsko gradivo urade domaće zadatke I slično.

American Style & Beauty kao promotere ove akcije, planira uključiti i I ljude iz političkog I javnog života Brčko distrikta.

PR team: American Style & Beauty