Desanke Maksimović bb – TC Bingo , Brčko
+387 66 515 651

AMERICAN TEAM NA BEOGRASKOM SAJMU LJEPOTE

Proteklog vikenda American Team posjetio je 30. Međunarodni kongres i sajam kozmetike, njege kose, estetike i zdravlja koji je održan u Beogradu. Inače riječ je o najvećem beauty sajamu na području Jugoistočne Evrope.

„Činimo sve kako bi kvalitet naših usluga podigli na što veći nivo“, rekla je Majda Čačković voditelj „American style&beauty“ salona u Brčkom.

„Na sajmu smo nabavili mnogo profesionalnih preparata za njegu kože i kose a zahvaljujući podršci koju imamo od vlasnice našeg salona, gospođi  Jadranki Stanković, naši klijenti dobijaju tretmane kao u najvećim evropskim metropolama.

„Na sajmu smo nabavili serume za trajno ispravljanje kose a u velikoj mjeri obogatili smo i našu kozmetičku ponudu novim aparatima“, istakla  je Čačkovićeva.

Pored standardnih usluga u kozmetičkom salonu od sada nudimo i hemijski piling za podmlađivanje kože kao i nehirurški lifting odnosno mezoporaciju. Diplomirani kozmetolog Gordana Bošković, objasnila je o kakvim je metodama riječ.

KOZMETIČKI TRETMANI RADIO TALASNIM APARATOM

„Radio talasi  predstavljaju vrlo efikasnu metodu liftinga lica i lečenja celulita bez hirurškog zahvata. Tretman je jednostavan, bezbolan i potpuno bezbedan, namenjen svim tipovima kože. Radiotalasi spadaju u procedure novije generacije koje su namenjene očuvanju ljepote kože lica i tjela.Za održavanje mladalačkog izgleda presudno je prisustvo kolagena i elastina u koži, čije se stvaranje smanjuje tokom godina. Koža počinje da se opušta i stvaraju se prve bore. Radiotalasi svojim toplotnim efektom izazivaju sintezu novog kolagena i elastina, što dovodi do momentalnog zatezanja kože, a efekat liftinga vidi se odmah nakon prvog tretmana, te predstavlja tretman izbora za zatezanje kože lica, vrata, dekoltea, podbratka…Preporučuje se osobama koje žele efekat liftinga, bez hirurške intervencije. Obavlja se preventivno od 25.godine, zbog sprečavanja prevremenog starenja, dok starijim osobama služi za uklanjanje već vidljivih bora i zatezanje opuštene kože.Ovaj tretman je pogodan za lice, bore i linije oko očiju, spuštene kapke, bore na čelu i licu, nazolabijalne bore i bore vrata. Tretira se opuštena koža dekoltea, grudi“…

ŠTA JE MEZOPORACIJA?

„Mezoporacija je ubacivanje u kožu kozmetički aktivnih supstanci , koje klasičnim nanošenjem utrljavanjem u kožu, ne bi prošle epidermalnu barijeru i samim tim se ne bi postigao željeni efekat. Naime, u toku klasičnih bioloških tretmana svega 10% aktivnih supstanci koje koristimo u radu, može da dopre do dubljih slojeva kože. Mezoterapija bez igle omogućava povećanje  apsorpcije aktivnih sastojaka  sa 10% na 90% na dubini  od 1 cm, i 65% na dubini od 6 cm. Ovo obezbeđuje kako brzo vidljive tako  i rezultate na „duže staze“ a posebno se preporučuje u  tretmanima opuštene kože, bora, fleka, lokalnih masnih naslaga, celulita i strija. Preporučuje se šest tretmana u seriji u cilju efiksiranijih rezultata.Ono što je važno napomenuti dodaje Boškovićeva, da je metoda je apsolutno bezbolna i ne ostavlja na koži, nakon tretmana, bilo kakve nepoželjne tragove, pa se ne mora posebno planirati, već ju je moguće uraditi bilo kad u toku radne nedelje ili vikenda. Neželjenih efekata na sam proces mezoterapije, kao što su  iritacije ili reakcije tkiva, nema“.

Ono što u American timu ističu kao posebno važno je činjenica da njihove cijene usluga,uprkos savremenim i profesionalnim preparatima i aparatima sa kojima rade, ne odskaču u odnosu na standarde domaćeg tržišta i to je ono što ih je za vrlo kratak period plasiralo među najposjećenije salone ljepote u regionu.